tisdag 4 augusti 2009

Vårat stallI vårat stall har vi 4 boxar, det har varit 5 boxar men när vi nu rustade stallet då det varit tomt något år så tog vi bort den 5:e boxen så att man nu kan stå två stycken & göra iordning hästarna samtidigt. Längst in i stallet så har vi förvaring av diverse hästgrejer. Sadelkammaren finns direkt till vänster då man kommer in i stallet.
Hade gärna önskat att förvaringsutrymmena var större, det är otroligt vad hästgrejor man kan samla på sig. Eftersom jag även hyr ut boxplatser så blir det trångt då jag förstås inte är ensam om att ha mycket hästgrejor.
Stallet byggdes då jag fick min första häst, Centra Will hette hon. Ska skriva mer om denna häst i ett annat inlägg tänkte jag. I alla fulla fall tror jag att jag var kring 13 år då, så det är alltså i runda slängar 20 år sedan. Herregud, jag börjar ju bli gammal....
Tyvärr så är inte boxarna i de mått jag önskat att de var, de är egentligen i storlek för liten häst, vi har nu ändå haft även stora hästar i stallet. Våra hästar går dock ute större delen av dygnet.
Vad jag saknar i stallet är varmvatten, men förhoppningsvis blir det fixat snart vi ska sätta in en mindre varmvattenberedare. Spolspilta har vi ej heller men när vi får in varmvatten ska det i allafall gå att svampa hästarna vid behov.
Hade jag själv byggt stall idag så hade detta funnits.
När jag var 13 år så hade jag inte mycket att säga till om just detta & sen så var tankarna inte heller så långt fram, då levde man för dagen & inget mer. Bara jag fick ett stall med en häst i var jag nöjd.2 kommentarer: